Thursday, October 18, 2012

Paisa Bolta Hai!


Visit
http://www.paisaboltahai.rbi.org.in/index.htm?page=home

 The website will provide information about bank notes and how we can avoid taking forged notes,While receiving banknotes, it will be a good idea to develop the habit of checking the genuineness of the notes. 

How??
Visit above mentioned website, click on each note to see security features

Saturday, September 15, 2012

TAX STRUCTURE


1) Qus. : What are you doing?
Ans. : Business.
Tax : PAY PROFESSIONAL TAX!

2) Qus.. : What are you doing in Business?
Ans. : Selling the Goods.
Tax : PAY SALES TAX!!

3) Qus. : From where are you getting Goods?
Ans. : From other State/Abroad
Tax : PAY CENTRAL SALES TAX, CUSTOM DUTY & OCTROI!

4) Qus. : What are you getting in Selling Goods?
Ans. : Profit.
Tax : PAY INCOME TAX!

Qus. : How do you distribute profit ?
Ans : By way of dividend
Tax : Pay dividend distribution Tax

5) Qus. : Where you Manufacturing the Goods?
Ans. : Factory..
Tax : PAY EXCISE DUTY!

6) Qus. : Do you have Office / Warehouse/ Factory?
Ans. : Yes
Tax : PAY MUNICIPAL & FIRE TAX!

7) Qus. : Do you have Staff?
Ans. : Yes
Tax : PAY STAFF PROFESSIONAL TAX!

8) Qus. : Doing business in Millions?
Ans. : Yes
Tax : PAY TURNOVER TAX!
Ans : No
Tax : Then pay Minimum Alternate Tax

9) Qus. : Are you taking out over 25,000 Cash from Bank?
Ans. : Yes, for Salary.
Tax : PAY CASH HANDLING TAX!

10) Qus.: Where are you taking your client for Lunch & Dinner?
Ans. : Hotel
Tax : PAY FOOD & ENTERTAINMENT TAX!

11) Qus.: Are you going Out of Station for Business?
Ans. : Yes
Tax : PAY FRINGE BENEFIT TAX!

12) Qus.: Have you taken or given any Service/s?
Ans. : Yes
Tax : PAY SERVICE TAX!

13) Qus.: How come you got such a Big Amount?
Ans. : Gift on birthday.
Tax : PAY GIFT TAX!

14) Qus.: Do you have any Wealth?
Ans. : Yes
Tax : PAY WEALTH TAX!

15) Qus.: To reduce Tension, for entertainment, where are you going?
Ans. : Cinema or Resort.
Tax : PAY ENTERTAINMENT TAX!

16) Qus.: Have you purchased House?
Ans. : Yes
Tax : PAY STAMP DUTY & REGISTRATION FEE !

17) Qus.: How you Travel?
Ans. : Bus
Tax : PAY SURCHARGE!

18) Qus.: Any Additional Tax?
Ans. : Yes
Tax : PAY EDUCATIONAL, ADDITIONAL EDUCATIONAL & SURCHARGE ON ALL THE CENTRAL GOVT.'s TAX !!!

19) Qus.: Delayed any time Paying Any Tax?
Ans. : Yes
Tax : PAY INTEREST & PENALTY!

20) INDIAN :: can i die now??
Ans :: wait we are about to launch the funeral tax!!

Monday, September 3, 2012

Be Safe and Stay Alert



I cannot stop myself from sharing this with all of you. It all started when I received a call from someone claiming that he was from my mobile service provider and he asked me to shutdown my phone for 2 hours for 3G update to take place. As I was rushing for a meeting, I did not question and shutdown my cell phone.

After 45 minutes I felt very suspicious since the caller did not even introduce his name. I quickly turned on my cell phone and I saw several missed calls from my family members and the others were from the number that had called me earlier - 


 I called my parents and I was shocked that they sounded very worried asking me whether I am safe. My parents told me that they had received a call from someone claiming that they had me with them and asking for money to let me free. The call was so real and my parents even heard 'my voice' crying out loud asking for help. My parent was at the bank waiting for next call to proceed for money transfer. I told my parents that I am safe and asked them to lodge a police report.

Right after that I received another call from the guy asking me to shutdown my cell phone for another 1 hour which I refused to do and hung up. They keep calling my cell phone until the battery had run down. I myself lodged a police report and I was informed by the officer that there were many such scams reported. MOST of the cases reported that the victim had already transferred the money! And it is impossible to get back the money. 

Be careful as this kind of scam might happen to any of us!!! Those guys are so professional and very convincing during calls. If you are asked to shut down your cell phone for updates by the service provider, ASK AROUND!

Your family or friends might receive the same call.
Be Safe and Stay Alert!
Please pass around to your family and friends !!!

Follow by Email

Search This Blog